De ziua lor, a voluntarilor

Publicat pe05-12-2020 De

5 Decembrie este marcata drept Ziua Internationala a Voluntarilor, o buna ocazie pentru a ne manifesta recunostinta fata de toti cei care aleg, cu toata inima, sa se implice in diverse actiuni de preventie sau intrajutorare a celor aflati in situatii dificile.

Pentru ca profilul SubToculUsii.ro este dedicat dezastrelor naturale, in speta a cutremurelor, ne rezumam la o scurta trecere in revista a categoriilor de actiuni de voluntariat specifice. Dupa un dezastru natural, reactia naturala a multor oameni este de a sari in ajutorul celor direct afectati, pentru ca empatia este una din principalele caracteristici ale speciei umane. Unii aleg sa ofere bani, altii sa doneze bunuri, sa doneze sange sau, ajuta chiar prin munca fizica, implicandu-se in eliberarea si curatarea zonelor afectate.

Cu toate intentiile bune insa, sunt situatii in care oameni binevoitori, dorind sa ajute, reusesc mai degraba sa incurce, pentru ca in lipsa cunostintelor si a unor abilitati antrenate, putem ajunge din salvatori, victime. Din acest motiv, in astfel de momente, e important sa urmarim apelurile specifice ale autoritatilor si ale organizatiilor specializate pe reactia la deazastre naturale.

Credem insa ca e momentul sa iesim din sfera reactiilor de supravietuire si sa ne dezvoltam cat mai multi dintre noi capacitatea de preventie, inclusiv prin pregatiri specifice reactiilor la dezastre naturale. In Romania, sunt organizatii non-guvernamentale care se preocupa in mod activ de preventie si ofera informatii utile si valoroase despre vulnerabilitatile din jurul nostru, cursuri de prim ajutor, sfaturi despre importanta nevoii de sange si inclusiv aplicatii cu rol extrem de important in situatii de urgenta. Enumeram mai jos cateva din ele si va invitam sa le urmariti pentru continutul valoros pe care il ofera, pentru ca un pas inainte spre cunoastere si constientizare, e un pas inainte spre salvare. Iar daca stiti proiecte si programe din aceasta categorie, care pot fi puse in lista de mai jos, va asteptam sa ne scrieti pe contact@subtoculusii.ro.

Incheiem cu ce am inceput, astfel ca le spunem La Multi Ani! tuturor voluntarilor implicati in proiectele de mai sus si nu numai, iar pe voi va invitam sa va alaturati acestor initiative sau, sa le urmariti si sa le sustineti.

Adauga un comentariu
Adauga un raspuns

Meniu

Setari

Click pentru mai multe produse.
Niciun rezultat gasit. Incearca din nou cu alte cuvinte cheie.

Trebuie sa te autentifici in cont pentru a adauga produse Favorite.

Autentificare