Livrari / Retur

Livrări

Curier Rapid, in orice localitate din tara, fara taxe de kilometri suplimentari!  Taxele percepute pentru livrari sunt urmatoarele: 
BUCURESTI   
– Comenzi peste 99 LEI : livrare GRATUITA prin curier rapid pentru colete cu greutatea maxima 1 kg*
*Kg  suplimentare se taxeaza cu 1 RON/kg . Greutatea totala a comenzii, precum si taxa aferenta se calculeaza automat si apare in sumarul cosului de cumparaturi 
– Comenzi sub 99 LEI: taxa livrare 8 LEI prin curier rapid pentru colete cu greutatea maxima 1 kg*
*Kg  suplimentare se taxeaza cu 1 RON/kg . Greutatea totala a comenzii, precum si taxa aferenta se calculeaza automat si apare in sumarul cosului de cumparaturi 
IN TARA 
– Comenzi peste 199 LEI: livrare GRATUITA prin curier rapid pentru colete cu greutatea maxima 1 kg*
*Kg  suplimentare se taxeaza cu 1 RON/kg . Greutatea totala a comenzii, precum si taxa aferenta se calculeaza automat si apare in sumarul cosului de cumparaturi  
– Comenzi sub 199 LEI: taxa livrare 16 LEI prin curier rapid pentru colete cu greutatea maxima 1 kg*
*Kg  suplimentare se taxeaza cu 1 RON/kg . Greutatea totala a comenzii, precum si taxa aferenta se calculeaza automat si apare in sumarul cosului de cumparaturi 
Partenerii nostri pentru servicii de curierat sunt: Fan Courier, Urgent Cargus, Gebrüder Weiss, DHL, GLS, DPD si UPC.
TERMEN DE LIVRARE
Comenzile plasate vor ajunge la dumneavoastra intr-un interval de 3 zile lucratoare.* Comenzile sosite dupa ora 12.00 se proceseaza in ziua urmatoare, iar termenul de livrare la domiciliu se prelungeste cu inca 48h lucratoare. Desigur, in masura in care timpul o permite, facem eforturi sa expediem in aceeasi zi si o parte din comenzile sosite dupa ora 12, insa nu putem garanta acest lucru. In momentul expedierii veti primi o notificare automata pe e-mail. 
*Termenul de 3 zile lucratoare este valabil pentru produsele existente in stoc la momentul procesarii comenzii si este garantat doar in masura obligatiilor contractuale asumate de firma de curierat. Termenul curge din momentul confirmarii de expediere a comenzii. Pentru localitatile greu accesibile, aflate in afara ariei obisnuite de livrare a curierilor, NU percem taxe suplimentare, insa termenul de livrare se poate extinde in unele cazuri cu 48h. 
Deteriorarea coletelor in timpul transportului 
In pofida ambalarii corecte si riguroase, de natura a preveni incidentele in timpul manipularii si livrarii coletelor, pot interveni situatii in care integritatea coletelor este afectata. 
IMPORTANT ! In cazul in care primiti coletul prin curierat rapid si observati o deteriorare a ambalajului, va rugam sa refuzati coletul si sa solicitati agentului sa intocmeasca un proces verbal! Este singura  modalitatea prin care se pot solicita despagubiri firmei de curierat pentru deteriorarea coletelor in timpul transportului. Reclamatiile ulterioare nu sunt acceptate de firmele de curierat!
 

Retur

Conform OUG nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul la distanta, notificand in scris, pe e-mail, la adresa contact@subtoculusii.ro sau prin posta, ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.   
Renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice (art. 2 alin. 1).
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract:
1) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (art. 16, lit.d);
2) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (art 16, lit.e);
Astfel, produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, in ambalajul original (inclusiv folia protectoare sau sigiliul, daca acesta exista), cu toate accesoriile aferente, fara a prezenta urme de uzura, modificare sau consum, atat in cazul produselor cat si al accesoriilor (cutii, ambalaje suplimentare), cu etichetele intacte si toate documentele originale care le-au insotit (ex: instructiunile de utilizare).
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Cumparatorului, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile (art.14, alin.1).
La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care contin produse in alta stare decat cea in care au fost livrate, cele a caror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care contin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.
​Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.